نرخ بازتولید کووید-۱۹ در آلمان ظرف دو روز از ۱.۰۶ به ۲.۸۸ افزایش یافته است. این در پی شماری از موارد محلی شیوع ویروس است که باعث نگرانی در مورد موج دوم ویروس شده است.
«موسسه رابرت کوک» روز شنبه گفت که نرخ بازتولید ویروس (معروف به رقم «آر») در روز شنبه به ۱.۷۹ و در روز یکشنبه به ۲.۸۸ رسیده است که بسیار بیشتر از میزان لازم برای جلوگیری از شیوع در بازه زمانی طولانیتر است.
رسیدن رقم آر به ۲.۸۸ به این معنی است که هر ۱۰۰ نفری که مبتلا به ویروس شوند، به طور متوسط ۲۸۸ نفر دیگر را مبتلا میکنند. برای محدود کردن ویروس این رقم باید به زیر یک برسد.
این موسسه افزایش شمار موارد محلی شیوع را مربوط به مکانهایی با شمار بالای افراد، همچون کارخانههای بستهبندی گوشت، مراکز لجستیکی و محل اقامت پناهجویان دانست. مراسمهای کلیساها و مهمانیهای خانوادگی نیز مربوط به موارد شیوع دانسته شدهاند.
این موسسه گفت: «از آنجا که شمار موارد در آلمان عموما پایین هستند، این موارد شیوع تاثیر نسبتا بالایی بر میزان نرخ بازتولید دارند. تحولات بعدی در روزهای پیش رو میبایست از نزدیک مورد نظارت قرار بگیرند؛ بخصوص در رابطه با اینکه آیا موارد ابتلا بیرون از شرایطی مشخص در حال افزایش هستند یا خیر.»
طبق تخمین موسسه رابرت کوک، با در نظر گرفتن آثار کوتاهمدت، نرخ بازتولید متوسط هفت روزه آلمان اکنون به ۲.۰۳ رسیده است در حالی که در روز جمعه ۱.۱۷ بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در آمار روزانه یکشنبه ۶۸۷ مورد ابتلای دیگر تایید شدند که تعداد موجود در کل کشور را به ۱۸۹ هزار و ۸۲۲ میرساند. مرگ و میر جدیدی گزارش نشده است و شمار کل درگذشتگان در حال حاضر ۸۸۲۲ است.
این در پی آن است که ازمایش کرونای ۱۳۰۰ کارگر در یک کارخانه بستهبندی گوشت در شمال غربی آلمان مثبت درآمد.
آرمین لاشت، نخستوزیر ایالت «راین شمالی و وستفالیا»، روز یکشنبه در نشستی خبری گفت که گرچه مقامات هنوز احتمال برقراری «قرنطینه جامع را کنار نگذاشتهاند»، شیوع کنونی محدود به منطقه کارخانه است و دولت از «اقدامات متفاوت و متمرکزتر استفاده میکند.»
به گزارش دویچه وله، این کارخانه تعطیل شده است و مدارس و مهدکودکهای محل هم مجددا تعطیل شدهاند.
آلمان در مدیریت بحران ویروس کرونا جزو موفقترینها در اروپا بوده است، اما این کشور هم با موارد مکرر ابتلا در غسالخانهها مواجه بوده است. کارمندان این مراکز معمولا مهاجرانی هستند که در اقامتگاههای شلوغی که کارفرما در اختیارشان میگذارد، زندگی میکنند.
در اواسط ماه مه در پی فشار از سوی نخستوزیرهای ایالات و اعتراضات سراسری، آلمان دست به تسهیل مقررات قرنطینه خود زد. آنگلا مرکل طرفدار ادامه طولانیمدتتر سیاست قرنطینه بود و از مردم خواسته است که همچنان به فاصلهگیری اجتماعی ادامه دهند.
برای تنظیم این متن از گزارشهای خبرگزاری رویترز استفاده شده است.
© The Independent